Het  9e Bestuur

Het negende bestuur van Aladdin bestaat uit vier leden: de voorzitter, penningmeester, secretaris en het algemeen bestuurslid. Lars, tweedejaars student bij de bachelor Islam en Arabisch, is dit jaar onze voorzitter. Tosca is naast penningmeester ook tweedejaars student bij de bachelor Religiewetenschappen. Niek is de secretaris en tweedejaars student Islam en Arabisch. Indy zal nog een jaartje in het bestuur blijven. Na haar voorzitterschap vorig jaar is zij dit jaar het algemeen bestuurslid. Wij zijn te vinden op ons kantoor op Drift 21, kamer 2.11 gedurende de openingstijden.

Naam Functie Email
Lars Middelkoop Voorzitter voorzitter@aladdi.nl
Niek Engelhart Secretaris secretaris@aladdi.nl
Tosca Berkhout Penningmeester penningmeester@aladdi.nl
Indy Booij Algemeen bestuurslid

Lars Middelkoop

Als atheïst in het bestuur van de SV van Religiewetenschappen en Islam en Arabisch voel ik me als een vis in het water. Klinkt misschien gek, maar juist hier, omgeven door verschillende culturen, religies en achtergronden kom je erachter hoe interessant de mens is en hoe goed de mens kan zijn, als je de dialoog maar met elkaar blijft aangaan. Bij Aladdin staat deze open dialoog, onder andere over religie en cultuur, centraal. En wat is een betere plek om leuke gesprekken te hebben dan op onze bestuurskamer of in een cafeetje, onder het genot van koffie of een biertje?


Niek Engelhart

Ik ben Islam & Arabisch gaan studeren omdat ik geïnteresseerd ben in het Midden-Oosten. Dat de focus bij de studie ook zo op de Islam ligt heeft mijn ogen voor andere culturen geopend. Waar ik altijd al geïnteresseerd was wat er buiten Europa gebeurde, kan ik daar nu óók actief over meepraten. Bij de studie kom je ook veel mensen tegen van buiten je bubbel, en juist Aladdin is goed voor het doorprikken van deze bubbels. De studievereniging is een mengelmoes van mensen en culturen en dat maakt het leuk om activiteiten te organiseren waar iedereen wat van kan leren, of het nu een leuk gesprek is, of een interessant gastcollege.


Tosca Berkout

Ik zit nu in mijn tweede jaar van religiewetenschappen en doe dit nog steeds met veel plezier. Ik heb deze studie gekozen omdat ik religie altijd al een interessant onderwerp vond maar er zelf niet zo heel veel kennis van had. Deze studie heeft mij nieuwe inzichten gegeven omtrent het belang van religie voor de mensen zelf maar ook de rol die dit speelt binnen samenlevingen. Daarnaast zorgt de kleinschaligheid van de studie ervoor dat je je medestudenten en docenten een stuk beter leert kennen. Binnen deze studievereniging Aladdin organiseren wij leuke activiteiten waarbij wij iedereen proberen te betrekken. Denk hierbij aan gezellige borrels of het bezoeken van musea. Aladdin is een leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde interesse delen voor religie en hier ook met elkaar over in gesprek willen gaan!

 

Indy Booij

Als religiewetenschappers en arabisten in opleiding, houden we ons binnen deze vereniging altijd bezig met religie, een fenomeen dat enorm complex en divers is. Tegelijkertijd is religie iets persoonlijks en voor velen veel meer dan slechts een fenomeen. Religie is altijd in beweging en daarom soms ook juist zo ongrijpbaar en lastig te bestuderen. Binnen de studievereniging Aladdin komen we samen rondom dit thema van religie, in welke vorm dan ook. Dit maakt dat er binnen de brede pallet aan religiestudenten ook veel diversiteit en verschillende specifieke interesses rondom dit gedeelde thema bestaat. Als studievereniging Aladdin hopen we een plek te creëren waar wij als studenten binnen ons hectische leven samenkomen rondom het thema dat zo wezenlijk is voor de meeste mensen op deze wereldbol. We stellen vragen, geven antwoorden, luisteren en kijken. Hoewel iedere student weer zo verschillend is, laten we ons gezamenlijk intrigeren, inspireren, fascineren en interesseren door de grote (en kleine) vragen en antwoorden van religies.