Het  9e Bestuur

Maak hier binnenkort kennis met het 9e bestuur! Geniet tot die tijd nog van de foto's en teksten van het 8ste bestuur.

Naam Functie Email
Indy Booij Voorzitter voorzitter@aladdi.nl
IJsbrandt van Liere Secretaris secretaris@aladdi.nl
Lisa Pais Penningmeester penningmeester@aladdi.nl

Indy Booij

Als religiewetenschappers en arabisten in opleiding, houden we ons binnen deze vereniging altijd bezig met religie, een fenomeen dat enorm complex en divers is. Tegelijkertijd is religie iets persoonlijks en voor velen veel meer dan slechts een fenomeen. Religie is altijd in beweging en daarom soms ook juist zo ongrijpbaar en lastig te bestuderen. Binnen de studievereniging Aladdin komen we samen rondom dit thema van religie, in welke vorm dan ook. Dit maakt dat er binnen het brede pallet aan religiestudenten ook veel diversiteit en verschillende specifieke interesses rondom dit gedeelde thema bestaat. Als studievereniging Aladdin hopen we een plek te creëren waar wij als studenten binnen ons hectische leven samenkomen rondom het thema dat zo wezelijk is voor de meeste mensen op deze wereldbol. We stellen vragen, geven antwoorden, luisteren en kijken. Hoewel iedere student weer zo verschillend is, laten we ons gezamelijk intrigeren, inspireren, fascineren en interesseren door de grote (en kleine) vragen en antwoorden van religies.


IJsbrandt van Liere

Er zijn genoeg mensen die een prima gesprek over religie kunnen voeren. Echter kwam ik helaas best vaak (ook op social media)  in discussies met mensen veel foute informatie tegen waarvan ik wist dat het niet klopte.  Het probleem was vaak dat ik zelf niet wist hoe het dan wel zat. Het is daarom niet alleen interessant om religie te bestuderen, maar het is ook belangrijk. Met alle meningen en vooroordelen die mensen dezer dagen hebben is het belangrijk om zelf kritisch hier over na te kunnen denken. Aladdin brengt daarmee een uitstekend platform om andere mensen met dezelfde interesses te leren kennen, en op een gezellige manier samenkomen (en om je frustratie te uiten over een bepaald onderwerp dat tijdens (of buiten) colleges langs is gekomen). 


Lisa Pais

De eerste keer dat ik met Aladdin in aanraking kwam, was tijdens een meeloopdag bij Religiewetenschappen, zo’n vier jaar geleden. Na een van de colleges gingen we naar de Aladdinkamer om daar nog even na te praten, en dat was het moment waarop ik voor het eerst mezelf Religiewetenschappen zag studeren in Utrecht. De sfeer was heel relaxed en ik raakte aan de praat met studenten uit verschillende jaarlagen, die het allemaal leuk vonden om na te denken, te schrijven en te discussiëren over religie. Ik zit inmiddels in mijn tweede jaar van Religiewetenschappen en dat is nog steeds wat ik zo leuk vind aan de studie en studievereniging: iedereen heeft oprechte interesse in én kennis over religie, waardoor er heel snel goede en interessante gesprekken ontstaan. Ik ben ervan overtuigd dat Aladdin hierbij een verbindende rol kan spelen en dat is dan ook waar ik me samen met mijn medebestuursleden voor hoop in te zetten het komende jaar.