Het Bestuur

Het zesde bestuur bestaat uit drie leden. De voorzitter is Bernadette, derdejaars student aan de bachelor Religiewetenschappen en vierdejaars student aan de bachelor Engelse Taal en Cultuur. Chiel is secretaris en derdejaars student aan de bachelor Religiewetenschappen. De rol van penningmeester wordt vervuld door Veerle, tweedejaars student Religiewetenschappen.

Naam Functie Email
Bernadette van den Berg Voorzitter voorzitter@aladdi.nl
Chiel Keidel Secretaris secretaris@aladdi.nl
Veerle van der Heijden Penningmeester penningmeester@aladdi.nl

Bernadette van den Berg

Het voorwerp dat ik in mijn handen heb is een miniatuur van de Rotskoepel op de Tempelberg. Het staat op de plek waarvan Moslims geloven dat Mohammed er zijn zoon moest offeren van God. Vlakbij deze gedenkplaats staat de bekende al-Aqsamoskee. Als moslims bijeenkomen in de moskee kan het gebed een rust met zich mee brengen. Als voorzitter wil ik graag allebei deze aspecten vertegenwoordigen voor Aladdin, een plek om samen te komen en een plek die rust kan bieden tijdens de hectische tentamenperiodes gedurende de studie.


Chiel Keidel

Op deze foto zie je mij mediteren met zogenaamde japa beads in een versierd kralenzakje. De van heilig hout vervaardigde ketting met 108 kralen is tot op zekere hoogte te vergelijken met een rozenkrans uit de christelijke traditie. Onder andere toegewijden van Krishna verbonden aan ISKCON (International Society for Krishna Consciousness) maken veelvuldig gebruik van deze japa beads om te ‘chanten’ op heilige mantra’s. Bij het chanten van de Maha Mantra roepen de toegewijden de mannelijke en vrouwelijke energieën van God aan om zo hun relatie met Krishna te versterken en hun harten te zuiveren.

Ik heb voor dit religieuze object gekozen omdat het naar mijn idee bij uitstek de begrippen ‘communicatie’ en ‘relatie’ symboliseert; in het geval van de ‘japameditatie’ een spirituele communicatie binnen de relatie tussen God en mens. In de rol van secretaris ga ik mij het komende jaar dan ook inzetten voor een goede externe communicatie met de universiteit en andere studieverenigingen en vooral voor fijne onderlinge relaties binnen onze opleiding en studievereniging. Ik hoop dat we bij Aladdin wederom een jaar vol gezelligheid, mooie momenten en ‘sociale cohesie’ ervaren. Hopelijk zal Durkheim trots op ons zijn!


Veerle van der Heijden

Op het icoon dat ik hier vast houd staat Pantoleon afgebeeld, een genezer en martelaar. Zijn ouders gaven hem deze naam met als betekenis 'in alles een leeuw', omdat zij dachten dat hun zoon de moed van een leeuw zou hebben. Met de moed van een leeuw zal ik dan ook deze taak van penningmeester op mij nemen! Naast het boeiende levensverhaal van Pantoleon, wat dit icoon zo bijzonder maakt, vind ik het een mooi vormgegeven afbeelding. Ik kijk ernaar uit om dit schooljaar boeiende en diverse activiteiten te organiseren met mijn medebestuursleden, zodat wij veel zullen leren over verschillende religies - ook buiten de schoolbanken om. 

Uitgebreidere informatie over Pantoleon is te lezen op: https://www.holycross.org/pages/our-patron-saint