Het Bestuur

Het zevende bestuur bestaat uit drie leden. De voorzitter is Selina, derdejaars student aan de bachelor Religiewetenschappen. De rol van penningmeester wordt vervuld door David tweedejaars student Religiewetenschappen. Youssra is secretaris en tweedejaars student aan de bachelor Islam en Arabisch

Naam Functie Email
Selina Jagroep Voorzitter voorzitter@aladdi.nl
Youssra Hamdan Secretaris secretaris@aladdi.nl
David Winkelmeijer Penningmeester penningmeester@aladdi.nl

Selina Jagroep 

Nobelprijswinnaar voor de Vrede, Elie Wiesel, zei: “Religie is een relatie van de mens met de mens”. Persoonlijk kan ik me hier ook in vinden. Religie heeft een sterk menselijk en verbindend karakter. Dit karakter, deze eigenschappen van religie wil ik komend collegejaar extra benadrukken tijdens mijn voorzitterschap van Aladdin. Aladdin is een studievereniging waar wordt gepraat, geluisterd en verbonden met elkaar. Zoals een religie deze eigenschappen uitdraagt voor hun gelovigen, zal Aladdin deze karakteristieken komend jaar uitdragen voor haar leden en iedereen die hier behoefte aan heeft. Vooral in de tijd waar we ons nu in bevinden, is het belangrijk om “de relatie van de mens met de mens” niet te vergeten. Samen met de andere bestuursleden zal ik van dit collegejaar met een ietwat bijzondere start een prachtjaar maken!


Youssra Hamdan 

Mijn eerste herinnering van Aladdin is tijdens de introductiedag met het voormalige bestuur (zesde). Ze waren erg vriendelijk, creëerden een relaxte sfeer en  zorgden ervoor dat de docenten minder intimiderend overkwamen. Waarom vertel ik dit eigenlijk? Toen ik gevraagd werd of ik interesse had om lid te worden van het nieuwe bestuur dacht ik meteen aan dit soort ‘Aladdin momenten’. Het is niet alleen de introductiedag waar ik op mijn gemak werd gesteld door Aladdin, maar ook tijdens andere dagen zoals de tentamenweken waarbij een gevoel van samenhorigheid te voelen was bij de studenten. Graag wil ik anderen helpen met het vinden van hun weg op de universiteit als student aan Religiewetenschap of Islam en Arabisch. Met het nieuwe bestuur hoop ik heel wat gezelligheid en steun mee te brengen voor dit waarschijnlijk bijzondere jaar. 


David Winkelmeijer

“Huh ga je religie studeren? Wat is daar nou leuk aan?” Dit kreeg ik vaak te horen toen ik aan mensen vertelde dat ik religiewetenschappen ging studeren. Voor een hoop mensen is religie een vreemde interesse, maar binnen Aladdin is dit juist totaal anders. Hier heeft iedereen dezelfde ‘gekke’ interesse waardoor het altijd erg gezellig is! Er worden bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd waar ik met mijn eigen vrienden nooit zal doen omdat deze niet geïnteresseerd zijn in religie, maar bij Aladdin vindt iedereen dit juist leuk. Dit vind ik persoonlijk het leukste aan Aladdin. Ik hoop daarom in mijn bestuursjaar Aladdin nog leuker en gezelliger te maken voor iedereen die is geïnteresseerd in religie en zoveel mogelijk activiteiten te organiseren!!