Over Aladdin

Het heden

Met 35 actieve leden zijn wij een relatief kleine studievereniging die voornamelijk bestaat uit studenten uit de studierichtingen Religiewetenschappen en Islam & Arabisch. Onze deur staat echter open voor studenten uit alle richtingen.

Wij zetten ons in om mensen uit verschillende studierichtingen met een gedeelde interesse – religie en alles daaromtrent – meer met elkaar te verbinden. Ook trekken wij deze verbinding door naar de vele inspirerende docenten werkende aan de Universiteit Utrecht. Dit doen wij onder andere door het organiseren van verscheidene evenementen. Zo organiseren wij lezingen, symposia, uitjes en maandelijks een borrel. Onze evenementen hebben een religieuze en/of culturele insteek. We bezoeken verscheidene religieuze ontmoetingscentra ( kerken, moskeeën, synagogen) maar ook bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn wij op bezoek geweest. Onze borrels hebben een informelere toon en geen dresscode!

Het verleden

Studievereniging Aladdin op 8 Juli 2015 opgericht door Sabrine Fathi, Sascha Stans, Joep Bijhold en Randa Ibrahim. In eerste instantie voor de studenten Islam en Arabisch, maar al snel werden daar studenten Religiewetenschappen aan toegevoegd en de deuren geopend voor ieder die zich bij ons thuis wil voelen.
Bij oprichten was de doelstelling om de leden uit verschillende richtingen met elkaar in contact te brengen en een open dialoog aan te gaan omtrent religie en cultuur en de vele contexten waarin deze bestaan. Deze doelstelling is door ieder bestuur ter harte genomen.

Toekomst?

De toekomst staat niet vast, daarom kunnen wij deze beïnvloeden. Wil jij ook de toekomst van Aladdin beïnvloeden? Word lid!