Religieuze Excursie Amsterdam

Datum 18 januari 2019
Tijd 10:30 - 16:30
Locatie Amsterdam
Kosten 8,50 (voor Joods Cultureel Kwartier)

Beste Aladdinni,

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: de excursie naar Amsterdam onder begeleiding van Eric Ottenheijm met een focus op de joodse geschiedenis van de hoofdstad. In Amsterdam bezoeken we verschillende synagogen en andere locaties die in verbinding staan met het jodendom. Het is bedoeld voor studenten van de Universiteit Utrecht en Tilburg University die cursussen volgen op het gebied van jodendom of religiewetenschappen.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:
10:30 Kehillas Ya'aqov Synagoge (Gerrit van der Veenstraat 26, Amsterdam)
12:30 Portugese Synagoge
14:00 Hollandse Schouwburg
15:00 Joods Historisch Museum
16:30 Afsluitende borrel

N.B. Er kunnen nog enkele wijzigingen optreden in het programma, maar de tijden blijven hetzelfde.

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan? Meld je dan voor dinsdag 15 januari a.s aan via de link hieronder aan de pagina. Er is een mogelijkheid om gezamenlijk te reizen vanaf Utrecht Centraal naar Amsterdam Centraal. Als je geïnteresseerd bent om samen te reizen, vermeld dit dan in het aanmeldformulier onder 'comments' met toevoeging van jouw e-mailadres zodat we de reisinformatie kunnen doorsturen.

Er is gedurende de dag ruimte voor een lunchpauze. Studenten dienen zelf een lunchpakket mee te brengen. Indien je beschikt over een museumkaart, is het aan te raden deze mee te brengen om gratis toegang te krijgen tot het Joods Cultureel Kwartier. Studenten zonder museumkaart moeten een entreeticket kopen (€8,50)

Hopelijk tot 18 januari!


Geef je op voor de religieuze excursie Amsterdam!

Dit evenement is al geweest, kijk bij onze evenementen welke we in de toekomst gepland hebben.