Evenementen

Op deze pagina vind je de data van en informatie over onze aankomende activiteiten. We hopen je daar te zien! 


Aanraders van Aladdin

Hieronder zijn evenementen te vinden gerelateerd aan de studie die wij aanraden aan onze leden, en natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is in religie! Heb jij zelf  een goede suggestie voor je mede-Aladdini? Stuur gerust een mailtje naar info@aladdi.nl!


Helende krachten: Winti, sjamanisme en meer

Te zien tot en met 5 januari 2020 in het Museum Volkenkunde in Leiden

Deze tentoonstelling geeft aan de hand van bijzondere volkenkundige collecties inzicht in de verschillende manieren waarop mensen door de tijd heen hebben gestreefd naar geluk en gezondheid. Bewonder magische buidels vol geneeskrachtige stoffen, betekenisvolle sieraden en sjamanenmantels. Verbaas je over de vele amuletten uit de hele wereld: van Groenland tot Pakistan en van Mexico tot Tibet. Ook zijn er inspirerende werken van kunstenaars te zien die zich met dit thema bezighouden.

 

Kaartjes kopen of meer weten? Zie: https://www.volkenkunde.nl/nl/helendekracht


Verlangen naar Mekka

Te zien tot en met 12 januari 2020 in het Tropenmuseum in Amsterdam

Deze tentoonstelling geeft een bijzonder inzicht in de hadj. Dit is de jaarlijkse bedevaart naar Mekka en tevens een van de vijf zuilen van de islam.  Aan de hand van foto's, video's kunststukken en souvenirs die meegenomen worden uit Mekka kom je meer te weten over deze hadj. Wat drijft iemand om de hadj uit te voeren, hoe voelen ze zich tijdens en na de hadj? Naast verhalen die antwoord geven op deze vragen kun je ook een minuscule Koran bekijken, je eigen naam leren schrijven in het Arabisch en je kunt met eigen ogen een prachtige kiswah van de Ka'aba bekijken. 

 

Kijk op www.tropenmuseum.nl voor meer informatie. Let op! Je kan je ticket kopen met studentenkorting.